
Waarom wil je een OLED televisie?
Omdat je echt een nieuwe kijkervaring wil in je woonkamer. Door het per stuk dimmen en oplichten van beeldpuntjes geeft oled een hoog contrast en daardoor levendige beelden. Deze beelden zijn altijd scherp door de snelle pixelreactietijden, ook tijdens snelle beelden. Door de brede kijkhoek maakt het niet uit hoe vol je kamer zit, iedereen ziet een mooi beeld. Daarnaast zijn oled tv’s heel erg dun, waardoor ze naadloos opgaan in je interieur.
Maar waarom zou ik als film liefhebber kiezen voor Oled?
Prachtige beeldkwaliteit
Het grootste voordeel van een OLED televisie is de hoge beeldkwaliteit. De pixels kunnen afzonderlijk van elkaar in- en uitschakelen, waardoor je super scherp beeld krijgt met goede contrasten. Ook bij snelle bewegingen op het scherm ziet het beeld er scherp en vloeiend uit. Bij een standaard LED televisie worden de pixels verlicht door de achtergrondverlichting. Hierdoor zijn de beeldschermen vaak een stuk lichter van kleur en is er minder contrast.
Goede zwartwaarden
Het verschil in contrast en kwaliteit is goed zichtbaar als je kijkt naar de zwartwaarden van een LED en een OLED tv. Omdat de pixels van een OLED televisie los van elkaar aan- en uitgaan, kan er een diepe zwarte kleur ontstaan. Bij een verlichte pixel van een LED televisie zijn donkere tinten nooit zo diep. Bij mysterieuze films en series kun je dus veel beter kijken op een OLED scherm met goede zwartwaarden dan op een LED scherm met achtergrondverlichting.
Energiezuinig
Een ander fijn voordeel is het lagere energieverbruik. OLED tv’s maken geen gebruik van achtergrondverlichting, waardoor ze energiezuinig zijn. Het is dus een duurzame toevoeging aan jouw woonkamer of thuisbioscoop!
Bredere kijkhoek
Een OLED televisie heeft een hele brede kijkhoek. Pas wanneer je verder dan 90 graden aan de zijkant van het scherm gaat zitten, merk je verschil in kleurcontrast en helderheid. Je kunt ook vanuit een schuine hoek nog optimaal genieten van jouw favoriete film of tv-programma. Het is dus niet meer nodig om te strijden voor de beste plek in de zithoek. Vanaf vrijwel iedere positie geniet je van de hoge beeldkwaliteit.
Dolby Vision
Een televisie met HDR ondersteuning heeft een groter en gedetailleerder kleurbereik. Zo zie je meer kleurdetail in donkere schaduwen of lichte delen in het beeld, zoals de zon. Dolby Vision is een HDR formaat dat is ontwikkeld door Dolby om voor welk beeld dan ook de beste kleurweergave te tonen. Films en series van grote studio’s worden vaak met Dolby Vision opgenomen. Daarom bekijk je in veel bioscopen films in Dolby Vision HDR. En nee je hebt hiervoor geen fancy blu-ray speler nodig, Netflix heeft bijvoorbeeld bakken Dolby Vision content.
Dolby Atmos
Dolby Atmos is een audiotechnologie die je als een uitbreiding op surroundgeluid kunt zien. Bij een traditioneel surroundsysteem komt het geluid doorgaans links en rechts van je, maar bij Dolby Atmos ervaar je ook geluid van boven. Dat komt omdat deze technologie geluid via het plafond naar je luisterpositie weerkaatst. Bioscopen gebruiken Dolby Atmos al langer dan 10 jaar om bezoekers een meeslepende, realistische geluidservaring te bezorgen. Dat doen ze aan de hand van tientallen speakers verspreid over de zaal die elke kijker volledig door geluid omgeven. Gelukkig hoef je thuis niet zoveel luidsprekers te installeren om zelf van Dolby Atmos te genieten. Met een soundbar die Atmos ondersteunt, kom je al een heel eind.


LG Oled is niet alleen de beste home cinema experience die je kan hebben, LG Houdt ook van zijn gamer community! LG OLED is gaming certified! dat wilt zeggen:
- 4K gaming met 120Hz refreshrate
- HGIG (HDR Gaming Interest Group) speel games en kleuren zoals de makers het bedoelde
- Game Optimizer biedt geoptimaliseerde instellingen voor verschillende spelgenres, waaronder FPS, RPG, en RTS
- VRR, NVIDIA G-SYNC en AMD FreeSync™
- Dolby Vision IQ en Dolby Atmos op compatibele tv’s. Voor serieuze gamers met zowel de console als de pc zijn er vier HDMI 2.1
Wil jij ook de nieuwe LG Oled ontdekken? Maak dan snel een afspraak voor een demo!